Sikker password

IKKE HAV SAMME PASSWORD ALLE STEDER!
Mange laver den samme fejl med at have det samme password på alle deres ting, men hvis en anden person finder ud af det på en af de ting, så har vedkommende det på alle dine ting. Derfor er det bedste du kan gøre er at have forskellige koder alle steder.
Ikke nok med at du skal have forskellige koder, så skal den hellere ikke være nem for alle at gennemskue. qwer1234, efternavn, fornavn eller fødselsdagsdato er aldrig en god idé at bruge. Mange gør det, og mange oplever også konsekvensen ved det. Læs  videre for at se, hvordan du skaber et sikkert password, som du stadig ville kunne huske.

Hvor lang skal min kode være?
På de fleste steder, hvor du skal lave en kode, står der at det skal være minimun 6-8 karaktere. Det er dog bedre at have koden længere, så den ikke er så nem at knække igen. De fleste steder kan man ikke indsætte tegn, så koden kan kun bestå af tal og bogstaver.

Hvordan gør jeg min kode sikker?

En god måde at man kan lave et kodeord på, er ved at bruge et ord, som har en betydningsfuld mening til dig personligt. Det kan være det første land du rejste til. Navnet på dit første kæledyr. Yndlingsblomst eller måske endda en bestemt dato, som har stor betydning. Det vigtigste er bare at kun du ved, hvad det er. I de fleste tilfælde skal koden indeholde både tal og bogstaver. Så du kan faktisk lave en helt sikker kode. Du kunne f.eks. tage det første land du rejste til og så årstallet det var. Ved at det også er noget personligt, så er det også meget nemmere at huske. Denne metode giver dig ikke kun en kode, men også en “mindebog” til begivenhederne. Igen skal du huske på, at uanset hvor sikker din kode er, så skal du stadig ikke have samme kode alle steder.

Hvad du absolut ikke må gøre!
-Du må aldrig skrive dine koder ned digitalt hverken som note, dokument, som mail du har sendt til dig selv eller på programmer/apps, hvor man kan arkivere sit password. Hvis en hacker bryder igennem din computer, så ville hackeren kunne finde dine passwords og udnytte dem. Hvis du absolut skal skrive dem ned, så gør det på et stykke papir eller i notesbogen, og lig den et sted hvor nysgerrige mennesker ikke ville blive fristet til at læse den.

-Du må aldrig dele dit password til andre online eller ude fra den digitale verden. Det kan gå, hvis der er tale om en fællescomputer, hvor familien i hjemmet har lov til at have adgang, men ellers ikke. Aldrig giv dit password til personlige ting, som dine sociale medier, mail, hvad end du har.